MARKERING AV KVINNEDAGEN 8. MARS 2020

Ragnhild Feyling var dagen taler.
Oddveig Skaara loset oss fint gjennom dagens program
Minikonsert med Hildegunn Gjedrem
Årets kvinne ble Marit Berge
Stipendvinner Dina Dobloug Solli

100-års jubileumsfest

8. mars arrangement 2019

Gro Skartveit holdt foredrag om raushet i livet
Elin Furubotn hadde konsert

 

Ærespris til Egersund og omegn Zontaklubb

Pressen

Zonta er en organisation (mars 2019) med 30.000 medlemmer i 67 land som arbeider sammen for å forbedre liv og muligheter for kvinner og jenter.

På denne siden finner du aktuelle pressemeldinger om lokale Zonta-klubbers initiativer, projekter og arrangementer.

På FN dagen 24.oktober 2021 gir vi en donasjon til Zonta international sitt fond «International Service Fund». Donasjonen vi gir er på kr. 50.000,-.
Den er øremerket kampen mot barneekteskap som også er tema for årets TV aksjon «Barn, ikke brud.»

 

Dalane Tidende 25.10.19 – Kvinnegruppe får kjærkomen pengegåve
På jubileumsfesten i anledning Zonta 100 år, delte vi ut en gave til Nadia Award og Egersund internasjonale kvinnegruppe.
Klipp fra DT

ZONTAPRISEN 2019 ble tildelt Heidi Karlsen Havsø for sin innsats i Røde Kors, for sitt samfunnsengasjement, sin raushet og hjelpsomhet.

Dalane Tidende om årets Zontaprisvinner

ZONTAPRISEN 2017 ble tildelt Bitten Fugelsnes

Bitten Fugelsnes ble Årets Zontakvinne 2017. Her med programleder Torunn Olsen
Bitten Fugelsnes ble Årets Zontakvinne 2017. Her med programleder Torunn Olsen

Hun ser de som trenger å bli sett, sa Torunn Olsen da Fugelsnes mottok hederen på Egersund og Omegn Zontaklubb sitt arrangement på kvinnedagen.

Les mer i Dalane Tidende her

UTDANNINGSSTIPENDET 2016 BLE TILDELT HEIDEL MARLEN JOHANNESSEN 17.FEBRUAR 2017

Les mer i Dalane TidendeÅrets stipendvinner 2016

KONSERT MED BRIT SYNNØVE JOHANSEN 17. FEBRUAR 2017

15826201_931743813623516_29484107854001967_n

ÆRESPRIS TIL KLUBBEN VÅR!

Egersund og Omegn Zontaklubb mottok en ærespris fra Zonta International under den 63. internasjonale convention som blir holdt i Nice fra 1.-6.juli 2016. Den store innsatsen som medlemmene i klubben legger ned i blant annet julegrøtsalg og konserter gir flotte og viktige resultater.

Klubben ble kåret til den 5. beste klubben blant alle de over 1200 klubbene i 67 land! Midlene som er samlet inn går til internasjonale hjelpeprosjekter knyttet opp mot FN. Målgruppen er kvinner og barn.

Zontaprisen til Ellen Svendsen

– Dette var en stor overraskelse, men samtidig en veldig kjekk en. Jeg har vært en kvinnesakskvinne helt fra jeg var ung, sa Ellen Svendsen som ble hedret av Egersund og Omegn Zontaklubb på 8. mars. 

Skrevet av: Frøydis Bredeli – Publisert: 08.03.2016 kl 23:09 – Endret: 08.03.2016 kl 23:08


HEDER: Liv Fredriksen (t.v.) overrakte årets zontapris til Ellen Svendsen på 8. mars-arrangementet på Grand Hotell. FOTO: Frøydis Bredeli

Klubben ga sin årlige pris til hellvikskvinnen Ellen Svendsen under 8. mars-arrangementet på Grand Hotell i Egersund tirsdag.

– Hun er en ildsjel som skaper et godt miljø i sitt lokalsamfunn, sa Liv Fredriksen, som overrakte prisen.

Ellen Svendsen understreket at damer som jobber sammen om gode saker, kan få til mye.

Ifølge Fredriksen faller Svendsens innsats fint inn med kriteriene for tildelingen av Zontaprisen,

Innsats i helselaget

Ellen Svendsen har hovedfokus på helselaget, som er lokallaget for Nasjonalforeningen for folkehelse på Hellvik. De har blant annet inngått en kontrakt med bygdas åttendeklassinger om at de ikke skal begynne å røyke så lenge de går på skolen. Og den avtalen har elevene holdt! Dette er lagt merke til både nasjonalt og internasjonalt.Videre har Svendsen vært en drivkraft i helselaget sitt arbeid for barnehagen og for familier med nyfødte barn.

– Men ikke bare det; hun er god til å engasjere den eldre delen av befolkningen også. Hun er flink til å få godt voksne til å bruke turveien mellom Hellvik og Egersund og hun steller i stand basar. Og det er Ellen som har ansvaret for den årlige eldrefesten, som er en stor event på Hellvik, begrunnet Fredriksen.

Allsidig engasjement

I tillegg er det Svendsen som tar på seg organiseringen av den årlige tv-aksjonen på Hellvik. Hun jobber aktivt for gode kår for psykisk utviklingshemmede, og hun er også aktiv i støttegruppen for pårørende etter terrorangrepet på Utøya, der datteren ble rammet.

– Alt i alt er dette et betydelig og allsidig engasjement og en stor, uegennyttig innsats som vi gjerne ville hedre henne for, sier Liv Fredriksen. Nærmere 90 kvinner var samlet for å markere kvinnedagen på Grand Hotell. Frammøtet av kvinner og noen menn var også bra i kulturhuset, der det var arrangement både i den store og den lille kinosalen.Til slutt samlet en del av publikumet seg for å se «Suffragette» – kampen for frihet», en film om kvinners kamp for stemmerett i England.


Nyheten finner du her:
http://dalane-tidende.no/sokndal/nyheter/lund/eigersund/bjerkreim/zontaprisen-til-ellen-svendsen/19.18841

Zontaprisen til Berit Tveida

Zontaprisen går til kvinner som utmerker seg gjennom innsats for andre. Berit Tveida har mange frivillige engasjement. 

Skrevet av: Merete Horpestad – Publisert: 09.03.2015 kl 13:56 – Endret: 09.03.2015 kl 13:22


FOTO: Siv Grethe Bøhn-Pettersen

Egersund og Omegns Zontaklubb har delt ut Zontaprisen heilt sidan 2003. Målet med prisutdelinga er å setja søkjelyset på kvinner som utmerker seg gjennom innsats for andre. Prisen er meint å løfta fram og heidra kvinna som får han.

Komiteen fekk inn fleire tips i år. Komiteen synest det er oppløftande å registrera at det er mange kvinner i regionen som utmerker seg innan frivillig arbeid.

Berit Tveida var med på å starta egersundsavdelinga av Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA) og har sidan starten vore leiar mesteparten av tida. KIA jobbar for å fremja fleirkulturell fellesskap gjennom ord og handling.

Tveida har òg ivra for å opna kyrkja for fleire enn dei rutinerte kyrkjegjengarane. Ho var pådrivar for å opna kyrkjedørene under Julebyen. Nå følgjer kyrkja opningstidene til Julebyen, og folk kan stikka innom om dei treng ei stille stund – eller bare har lyst å kikka på bygningen.

Ho har òg markert seg som leiar av kulturutvalet i Egersund menighetsråd. Kulturutvalet har sidan 2012 arrangert kulturkveldar i kyrkja, som er godt besøkte.

Under prisutdelinga sundag blei det òg trekt fram at Tveida er ein god samtalepartnar. Ho er flink til å lytta og gi gode råd. Ho fekk dessutan ros for å ha starta opp turtilbodet «Kjerringa med staven».

– Ho har eit brennande engasjement med inkludering som mål, og ho får folk med seg, avslutta leiaren av komiteen for prisutdelinga, Liv Fredriksen.

Prisen blei som vanleg delt ut på kvinnedagen, 8. mars. I tillegg til heider og ære fekk Berit Tveida eit bilete av Kari Agner og ein bukett gule roser. Dei gule rosene er det internasjonale Zonta-symbolet.

 


Nyheten finner du her:
http://dalane-tidende.no/kultur/eigersund/zontaprisen-til-berit-tveida/19.16504

 

Zonta-stipend til ernæringsstudent

Hanne Andersen forsker på hvordan ulike proteintyper fra kjøtt og fisk påvirket utviklingen av fedme og type 2-diabetes.

Skrevet av: Sylvie A. Skadberg – Publisert: 01.12.2014 kl 15:09 – Endret: 01.12.2014 kl 23:55


GLAD STIPENDMOTTAKER: Jeg ble jublende glad da jeg fikk vite at jeg fikk Zonta-stipendet på 15.000 kroner. Stipendet skal gå til en sårt tiltrengt ny skole-pc, sier Hanne Andersen.

Mastergradsstudenten fra Egersund er inne i sitt andre og avsluttende år ved universitetet i Bergen og studiene i human ernæring.

– Det er travelt å være student og man får ikke tid til å sette seg inn i alt. Det var derfor bra at ei venninne gjorde meg oppmerksom på stipendordningen til Egersund og omegn Zontaklubb. Venninna mi mente at stipendet passet akkurat for meg og at jeg burde søke, sier Andersen, som fulgte oppfordringen.

Beskjeden om at ernæringsstudenten fra Egersund ble valgt som mottaker av stipendet, kom mens hun satt og jobbet sammen med to medstudenter.

– Jeg jublet høyt og ble veldig, veldig glad. Studiekameratene mine ble ganske så overrasket, ler hun.

Stipendet er på 15.000 kroner.

– Det er penger som kommer veldig godt med. Stipendet gjør at jeg kan jobbe litt mindre ved siden av skolen. Pengene skal først og fremst brukes på ny pc. Det er noe jeg virkelig har behov for, smiler hun.

Ved siden av studiene jobber 25-åringen som kostholdsveileder, personlig trener og spinninginstruktør ved et senter i Bergen.

– Til våren er jeg ferdig utdannet ernæringsfysiolog. Håpet mitt er å kunne jobbe med livsstilsendring og forebyggende arbeid i ei tverrfaglig gruppe, kanskje etter samme mal som den som praktiseres ved Evjeklinikken. Evjeklinikken er et behandlingstilbud for overvekt og som handler om å endre livsstil. Men jeg kan også tenke meg å jobbe innenfor et kurs- og undervisningstilbud, forteller hun.

Stipendet deles ut under Zontas årlige julemøte 5. desember.

– Jeg kommer hjem til Egersund i anledning utdelingen, men må tilbake til Bergen og skolen igjen etterpå. Dette året arbeider jeg med en oppgave om hvordan kosthold påvirker helsa vår og ser spesielt på hvordan ulike proteintyper påvirker utviklingen av livsstilsjukdommer som fedme og type 2-diabetes. Jeg har mye skolearbeid som må gjøres ferdig før jeg kan ta juleferie med god samvittighet, smiler Hanne Andersen

 


Fakta

Zonta

Zonta Norge er medlem av Zonta International som er en organisasjon for yrkesaktive og samfunnsengasjerte kvinner.
Er en religiøs og partipolitisk nøytral organisasjon.
Det finnes ni lokale Zonta-klubber i Norge. Én av dem har sitt sete i Egersund.
Arbeider for et godt helsetilbud, muligheter for å ta utdannelse og kvinners rettigheter i samfunnet.
På verdensbasis har Zonta om lag 30.000 medlemmer.


Nyheten finner du her:
http://dalane-tidende.no/eigersund/nyheter/zonta-stipend-til-ernaringsstudent/19.15882